HTML

Utolsó kommentek

2008.07.28. 19:09 AoL

Magyar Vándor - 2008. július 28.


Gazdaság
 
Zajlik az élet az olajpiacon
Az olaj ára közel 7 hetes mélyponton tartózkodik, melyben a legújabb találgatások szerint szerepet játszhat az is, hogy Kína és az OPEC is növelte olajkitermelését. Ugyanakkor ma fél dollárt emelkedett a fekete arany ára, mivel a nigériai fegyveres csoportok ismét támadást eszközöltek az olajipari létesítmények ellen.
 
Bár az olaj árfolyama már jelentősebb korrekción ment keresztül az utóbbi hetekben, ez a szint is megosztottságot indukál az olajvezetők körében. A napvilágott látott nyilatkozatok között van, aki a 126 dolláros szintet is reálisnak tartja, de többen is akadnak, akik szerint a 80 dolláros szint lenne a normális.
 
 A Bloomberg által megkérdezett 28 olajpiaci elemzőből 13 gondolja úgy, hogy augusztusig csökkenni fog az olaj árfolyama, melyet azzal indokolnak, hogy Szaúd-Arábia növelni fogja kitermelését (mint azt az ország közölte, reagálva a jelentős olajfelhasználó országok követeléseire), illetve megítélésük szerint a gazdasági lassulás erodálja a keresletet. Öt szakértő fogadott áremelkedésre, míg 10 kis árváltozást prognosztizált.
 

komment

Címkék: hazai világhír


A bejegyzés trackback címe:

https://terminus.blog.hu/api/trackback/id/tr71589768
süti beállítások módosítása