HTML

Utolsó kommentek

2008.08.28. 01:36 AoL

Napi Vándor -- 2008. augusztus 28.

Formát bontunk, de ez nem fontos. Egybesült Híreink.

Az oroszoktól kapunk olajat és gázt. Jaj, és uránt is, ne feledjük! A lengyelektől és a németektől kapunk szenet. De mit kapunk nyugatról? Globalizációt és ideológiát. Az se rossz, csak nem lehet megenni. Na és mit kap a nyugat az oroszoktól?

A nyugat és az oroszok: "Ezt nektek!"

"A még a brüsszeli orosz NATO-képviseleten is keményvonalasnak tartott nagykövet, Dmitrij Rogozin egyenesen arról beszélt, hogy "ha a NATO megtámadja a Moszkva által támogatott szakadár államokat, akkor az háborús üzenet lesz."

Az atlanti szövetség hasonlóan keményhangú üzenetben ítélte el a két terület moszkvai elismerését. Az oroszokkal másokhoz képest jobb viszonyt ápoló Franciaország szerint Oroszország megsértette a nemzetközi jogot. David Miliband, brit külügyminiszter pedig azt mondta: "a lehető legszélesebb koalíciót akarja létrehozni az orosz aggresszió ellen".

Hogy azonban mennyire korlátozottak a nyugat eszközei, jól érzékelteti, hogy Medvegyev szerdán Hu kínai elnökkel való találkozóra készült. Kína - az ENSZ Biztonsági Tanácsának vétójoggal rendelkező tagja - nem állt a nyugat oldalára Oroszországgal szemben."

komment

Címkék: hazai világhír


A bejegyzés trackback címe:

https://terminus.blog.hu/api/trackback/id/tr8637037
süti beállítások módosítása