HTML

Utolsó kommentek

2008.08.02. 17:58 AoL

Magyar vándor - 2008. július 31- augusztus 02.

 

Társadalom

A roma többség miatt autókkal vonult fel a Gárda Pusztaegresen
A pusztaegresi tagtoborzót a múlt héten hirdetette meg a Gárda, plakátragasztás közben azonban a dunaújvárosi szakasz parancsnokát megpofozta egy helybeli roma férfi. Ezért a Magyar Gárda úgy döntött, hogy felvonul és koszorúz is pénteken, hogy felhívja a figyelmet a roma bűnözésre.
 
A polgármester a Művelődési Házba nem engedte be a rendezvényt, így a tagok futballpályán gyülekeztek. A koszorúzás helyén a gárdistákat több száz roma várta, akik a környező településekről, főként Sárkeresztúrról érkeztek, hogy ellendemonstrációt tartsanak.
 
A gárdisták parancsnoka nem vállalta a felelősséget a tagok testi épségéért, ezért a tizenöt-húsz gárdista autókkal vonult fel, nem gyalog.

Társadalom

A kisebbségi jogok biztosának nyilatkozata:

Kállai: ez olyan, mint a '30-as évek Németországa
http://portal.c-press.hu/200808023130/belfold/kallai-ez-olyan-mint-a-30-as-evek-nemetorszaga.html

Az 1930-as évek Németországára emlékeztet napjainkban a magyar társadalomban tapasztalható kisebbségellenesség - mondta Kállai Ernő kisebbségi ombudsman pénteken Budapesten, egy, a roma holokausztról szóló nemzetközi konferencián.   

Azok a kampányok, azok a bűnbakképző mechanizmusok és az a társadalmi támogatottság, ami akkor is megvolt, úgy tűnik, hogy itt is formálódik. A politikai nyilatkozatok ma már nem elegendőek, jogi lépésekre van szükség - mondta Kállai Ernő. 

Az elmúlt időszak felmérései azt mutatták, hogy a megkérdezettek 70-80 százaléka támogatta az olyan jelenségeket, amelyek valamilyen kisebbség ellen irányultak - tette hozzá.


Gazdaság

 
A földgázzal fűtők fizethetik meg az olcsóbb távhő árát
A gáztarifa rendszer Balog Róbert szerint nem piaci jellegű, de hosszú idő alatt a gázliberalizáció eljuthat odáig, hogy a gáz a nagyfogyasztóknak kevesebbe, a kisfogyasztóknak többe kerülhet a mai árhoz képest. Így a Főtáv a jelenleginél olcsóbban juthatna a víz felmelegítéséhez használt földgázhoz.
 
 
Kapcsolódó hírek:
 

Gazdaság

 
A gazdaságkutató intézet közgazdasági elemzésekkel foglalkozó osztályának vezetője szerint nem változtak a vállalkozások üzleti várakozásai a második negyedév óta; 2008-ban az átmeneti 2007 első felében jellemző növekedés óta, a mutatók értékei folyamatosan csökkenek.
 
Az építőipar a legborúlátóbb ágazat
Adamecz Anna szavai szerint a mezőgazdaságban javul a várakozás, hisz jó év ígérkezik. A többi ágazat, mint mondta, nagyjából egy szinten mozog, az építőipar a legborúlátóbb. A nagyvállalatok bizakodóbbak, mint a kis- és középvállalatok.
 
Az osztályvezető rámutatott, hogy a teljesítményeket a nagyvállalatoknál leginkább a külső konjunktúra, a kis- és közepes cégeknél pedig a hazai vásárlóerő befolyásolja.
 

Gazdaság

 
Elbocsátásokhoz vezet a béremelési nyomás
Simor András a Világgazdaságnak elmondta: jelenleg a versenyszektorban 9 százalék körüli béremelkedési ütemet mutatnak a statisztikai adatok, miközben a jegybank 3 százalékra próbálja leszorítani az inflációt.
 
A jegybankelnök szerint alacsonyabb bérnövelésekkel is lehetne alkalmazkodni, ám pillanatnyilag a gazdálkodók inkább nagyobb béreket adnak és csökkentik a létszámot.

 
 

Gazdaság – Hitelpiaci válság melléklet

 
Ezúttal csak egy „kicsi”:
 
Újabb bankcsőd az Egyesült Államokban
Idén immár a nyolcadik bank csődjét eredményezte az Egyesült Államokban jó egy éve kirobbant jelzáloghitel-válság.
 Kapcsolódó hírek:
 
 
 

Politika

Ezt a hírt már betettem ide pár nappal ezelőtt, csak akkor még nem volt benne érzékelhető a politikai felhang: szemrehányás a felelőtlen kormány felé aki ezt hagyja.
 
Azt értem, hogy most kezd leesni politikai pártjainknak, hogy valami baj van. Azt is értem, hogy a politikai életben ez nem csak nehézséget, hanem egyben kitörési pontot is jelenthet, és lehetőséget, hogy népszerúségre tegyünk szert.
 
Viszont elkeserítő, hogy a legnagyobb szabású konkrét energetikai javaslat, amelyet belföldi politikai párt hivatalosan meg tud és mer fogalmazni, az az, hogy a lakosság húzza ki a konnektorból a mobiltöltőket.
 
Energiatakarékossággal kampányolna az MDF
Energiatakarékossági kampány elkészítésére kéri a kormányt az MDF. A párt azt javasolja, hogy az akcióra legalább 50 millió forintot különítsenek el a kabinet kommunikációs keretéből.
 
A kisebbik ellenzéki párt korábban arra hívta fel a figyelmet, hogy a lakosság évente csaknem kétmilliárd forintnyi áramot pazarol el a konnektorban hagyott, de nem használt akkumulátortöltőkkel; ez a mennyiség pedig csaknem a paksi atomerőmű ötórás, vagy két szélerőmű éves átlagos teljesítőképességének felel meg.
 

Otthon

A Heti Világgazdaság azt írja, hogy üzletté vált a környezetbarát lakás- és irodaépítés az Egyesült Államok nagyvárosaiban. New Yorkban 2030-ra az épületek fűtési és hűtési rendszerét olyan környezetbarát energiával kell működtetni, amelynek előállítása közben nem kerülnek üvegházhatást okozó gázok a levegőbe. Július elseje óta a beruházóknak szét kell válogatniuk az építési törmelékeket és csak az egészségre nem káros festékeket szabad használni. Hosszadalmasan készülő és költséges tanúsítványokkal kell igazolni, hogy mennyire környezetbarát egy épület, így a zöldhullám hasznának jelentős része a bizonyítványokat kiállító cégeknél csapódik le.
 
A fenti idézetet több áttételen keresztül találtam, aki olvasta az eredetit, az szóljon.
 
Ez a téma ugyanis nagyon izgalmas kérdést vet fel.
 
Amióta a termelési tevékenységeket az USA és az EU javarészt kiszervezte a saját területén kívülre, azóta éppen az ilyen szolgáltatások és látszattevékenységek azok, amelyeknek az elterjesztésével (mások számára való előírásával) és értékesítésével életben tartjuk a saját (nem létező) gazdaságunkat.
 
Persze lehet azt mondani, hogy a szabályozásokra szükség van, mert… így garantálhatjuk a minőséget, a biztonságot, a kutyafülét és a profitot, de a gyakorlat más.
 
Biztosan sokan részt vettetek már pl. ISO9001, vagy egyéb minőségbiztosítási eljáráson. Hetekig tartó felkészülés, eljárási rend kialakítása, módszertanok a telefon helyes letételére és fogadkozások… Azután másnap mindenki pontosan ugyanúgy végzi a munkáját – ahogyan addig: ahogy tudja és ahogy hagyják. (Az egyetlen értelme, hogy a minősítés hiányában nem tudod sehogy, mert nem állnak szóba veled.)
 
Egyik szemem sír, másik nevet:
 
Amikor én voltam az, aki fizetett a szolgáltatásért, akkor azt gondoltam, hogy a fenébe, egy újabb adó – a hülyeség és mások gazdasági erőfölényének oltárán.
 
Most az alantiakat olvasva az jut eszembe, hogyha a fifikás amerikaiaknak sikerülne ezt az új szemléletet is értékesíteniük valamilyen rejtélyes módon, akkor kicsit kitolódna a dátum, amikor szembe kell néznünk azzal, hogy a kiszervezett gazdaság helyében mi maradt a mi birtokunkban.
 
Sajnos azonban, úgy vélem, ez csak egy régi rutin, ami viszi a pénzt és az időt, ahogy eddig megszoktuk, mert lehetett és jövedelmező volt ilyesmit csinálni. Relatíve kevés energia-befektetéssel, nem is csak relatíve-nagy haszon.
 
Viszont ezt a szabványosítást most sajnos nem fogjuk exportálni: míg az importcikkek esetén előírható, hogy csak akkor veszem meg a szajrét, ha xxxYYcsillió45 tanúsítvánnyal rendelkezik, addig a kínai ingatlanállomány a kínai nép magánügye.
 
Ami pedig ezzel a hozzáállással ránk vár, az a mi magánügyünk lesz…
 
Ez a jelenség egyike csak azoknak az apró dolgoknak, amiknek az összessége komoly aggodalomra ad okot, ha a jelenlegi társadalmi rend alkalmazkodóképességét tekintem.
 
Aki teheti, ne kommentet és kérvényt írjon róla, hanem szigetelje a tetőt.
 
 
 

Közlekedés 

Ismét malév regionális fejlesztések – ezúttal az is kiderül, hogy a nyereség nem a szolgáltatások értékesítéséből, hanem a meglévő vagyontárgyak eladásából származik.
 
Regionális hálózatára koncentrál a Malév
Elsősorban regionális hálózatát fejleszti az új Bombardier-repülőgépekkel a Malév - közölte a légitársaság vezérigazgatója az InfoRádió Aréna című műsorában.

A társaság vezérigazgatója kérdésre válaszolva elmondta: a Malév Zrt. a Malév márkanevet, kerozinvezetéket és egy cég üzletrészét adta el, részben ezek járultak hozzá a cég 703 millió forintos nyereségéhez.
 

 

9 komment


A bejegyzés trackback címe:

https://terminus.blog.hu/api/trackback/id/tr8597546

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

ArrayOfLilly Offline 2008.08.02. 19:19:47

Picit gondolkodjunk: heti egy tengerentúli járat üzemanyagköltsége 7M ft, akkor ez a nyereség, egy évi, heti egy oda-vissza útnak felel meg.

Nem valami nagy nyereség.

Pláne ha hozzáadjuk, hogy részben miből származik a cikk tanúsága szerint.

Most vagy az van, hogy nem nyereség ez, hanem kétségbeesett veszteség-csökkentés, vagy nagyon olcsón adtuk el a márkanevet a vezetékekkel.

Vagy rossz a könyvelő...

EAGLE 2008.08.02. 19:30:22

Na ez a Kállai költözzön oda a "kissebséghez" ha ennyire szereti őket... elbeszélgetnék vele pár hónap után, hogy ezalatt hogy alakult a véleménye.
Meg szerinte az emberek 70-80%-a miért van ellenük? Ha nem tudja segítek: mert azok tudják milyenek! - ismerik a fajtájukat ha így tetszik.
Hogy a topicot se offoljam nagyon: egy esetleges gazdasági válság esetén szerintem pont ezek a "szegény kissebségi" csoportok garázdálkodnának - ez nagyon finom kifejezés - elsőnek mivel jelenleg se bírnak magukkal.
Inkább visszatérek a gazdasági kérdésekhez...

kótyonfitty 2008.08.02. 19:39:58

Mindenki egy kisebbséghez tartozik, mondta Atom Anti, a hangya.

Hogy az emberek 70-80-a miért van valami vagy valakik ellen... akármiért. 100 milliár dlégy nem tévedhet - vagy mégis? Az emberek birkák. Nem nagy öröm: de BIRKÁK.

Akárki és akármi ellen vannak, ha szítják a hangulatot.

Holnap ekár ellened.

BlackVoid 2008.08.02. 21:00:32

Kállai: ez olyan, mint a '30-as évek Németországa

Es meg olyanabb lesz, ha tetszik, ha nem. Lassan ideje lesz otthonra bekesziteni a csikos zaszlot, aztan megfelelo idopontban kituzni. Sajnos ez nem vicc.

Batka 2008.08.02. 22:48:43

Ezzel a témával magamtól itt nem akartam volna előjönni.

De hát a mi kis társaságunk igen jó példát mutat a független gondolkodás terén, ha a "big pikcsörröl" van szó olaj, energia, világ-pénzügyi válság terén. Próbálkozzunk meg ezzel hazai viszonyaink között.

Ugyanaz a médiatechnika, ami az energiaválság ködösítésében és sok más téren megmutatkozik, tökéletesen működik, ha a Magyar Gárdáról van szó.
Érdemes végigtekinteni az egy éves történetén. Talán egyetértünk, hogy erre a hisztériára, ami körülötte zajlik eufemizmus a túlreagálás kifejezést alkalmazni. Hiszen tényleges tevékenysége elég szerény keretek közt zajlik.

Nehány, kétségtelenül létező probléma, illetve igény hívta életre, amivel a hivatalos politikának derogált foglalkozni és ma is könnyebb a tagadást választani, mint szembenézni a ma liberalizmusnak hazudott dogma csődjével.

A Magyar Gárda nagyon enyhe ahhoz képest, ami lehet itt még. 10 év múlva szerintem bárki boldog lesz, ha egy ehhez hasonló szervezet védernyője alatt élhet...

Alább egy kis történet, ez vajon miért nem terjed a fősodratú médiában? A kérdés költői.

"A Magyar Gárda Mozgalom a legveszélyeztetettebb települések polgármesteri meghívására országos mozgósítást rendelt el, így szombaton már mintegy 150 Gárdista és közel 60 Borsod-megyei Jobbik szimpatizáns dolgozott Gesztely és Ócsanálos települések gátrendszerén. A falvak felkérésére a Gárdisták kitartóan és rendkívül nagy lelkesedéssel, becsülettel állták a kihívást, azonban az országos médiák figyelmüket tüntetőleg megvonták az eseménytől.

A Gárda mozgósításának köszönhetően a gesztelyi árvízvédelmi töltés megerősítése rekord idő alatt elkészült, azonban sajtónyilvánosságot az ügy nem kaphatott. Mivel egyetlen magát országosnak tekintő televízió és jóformán egyetlen újság sem képviseltette magát ezen folyószakaszokon, ezért sajnos a lakosság nem kaphatott objektív képet.

A sajtó távolmaradásának köszönhetően nem volt aki beszámoljon arról sem, ahogy a Magyar Gárdisták a helyi közmunkaprogramban résztvevő roma származású lakosokkal közösen dolgoznak a zsákok pakolásán, a homok lapátolásán, egy közös cél érdekében.
Mindkét fél célja a Hernád kirekesztése volt. Az oly sokat hangoztatott, és valójában alaptalan kirekesztő magatartásmód, fasizmus és hasonló rágalmak helyett egyértelműen együttműködő hangulat uralta a gátakat.

Az ország előrejutása az együttműködésen múlik. Nem valótlan ideológiák, gerjesztett nézeteltérések erősítésével kellene foglalkoznia az államnak, hanem példamutató magatartásával ösztönözni kellene a lakosságot, a közös boldogulás megteremtésére."

magyargarda.hu/node/2094
Fotó: www.magyargarda.hu/sites/magyargarda.hu/files/images/peti9.JPG

Yspadden Penkaur 2008.08.03. 11:20:05

A házigazda véleménye roppant tömören:

1) Sajnos igaz, hogy a Gárda sokkal enyhébb annál, ami itt még jöhet
2) Ettől függetlenül annak sem örülök, hogy van ilyen szervezetünk
3) Helyette erősebb rendőrséget és katonaságot látnék szívesen
4) Egy rendfenntartó testület, különösen egy fegyveres rendfenntartó testület tagjai ne (aktuál)poitizáljanak (nyilvánosan)
5) Ha az állam nem hajlandó érdemben foglalkozni a súlyos társadalmi kérdésekkel, akkor viszont a Gárda és a hasonló szervezetek térnyerése nem állítható meg
6) Függetlenül attól, hogy nemkívánatosnak tartom, sajnos természetesnek is
7) Nem szeretném a napi híreket a Gárdáról szóló vitákkal teleszemetelni

-----------------------------

Viszont felajánlom a lehetőséget, hogy ha valaki akar írni egy tényfeltáró cikket, véleményt, összefoglalást a Magyar Gárdáról, akkor a cikket fel fogom tenni. Abban a bejegyzésben bátran lehet beszélgetni róla.

Említésszinten persze bárhol, tényleg csak azt szertném elkerülni, hogy mindennapos politikai csetepatékba bonyolódjunk. Az olyasmire rengeteg blog létezik.

Batka 2008.08.03. 14:25:52

Így van, itt az emberek a "legkisebb közös többszörös" elve mentén találkoznak. Szerintem ez a mai magyar valóságban igazi fehér holló.
Kár lenne ezt a ritka állapotot egy ilyen politikai rágógumit túlzásba vive elrontani és megtalálni a közös osztót...

Yspadden Penkaur 2008.08.03. 14:58:36

Rendes cikket szívesen megjelentetek róla, ha valakinek van érkezése megírni. Nem a véleménynyilvánítás szabadságát üldözöm, csak szeretnék (amennyire csak lehetséges), politikai ideológiától mentes beszélgetést.

A nyílt rasszizmust törölni fogom, a burkoltat csak megvetem. Beszélgetni viszont akármiről lehet, azt nem akadályozom, sőt, támogatom.

A Gárdával kapcsolatos véleményeket viszont szívesebben gyűjteném egy helyre.

tonio_zsambek · http://www.zsambekimedence.hu 2008.08.06. 12:50:45

ez a kállai egy igazi megélhetési kretén
süti beállítások módosítása