HTML

Utolsó kommentek

2008.07.25. 15:02 AoL

Magyar Vándor - 2008. július 25.

Gazdaság

 
Abramovicsé lesz a Dunaferr?
 
Az ismert orosz milliárdos, Roman Abramovics érdekeltségébe tartozó orosz Evraz Group fel akarja vásárolni az ukrán Donbasst, amely a dunaújvárosi ISD Dunaferr Zrt.-nek is többségi tulajdonosa.

Gazdaság

Senkit nem érdekel, hogy drága az olaj
 
Rövidtávon és rövidtávra valóban elképzelhető egy korrekciós árcsökkenés. De a fundamentális tényezők és a hosszú távú trendek egészen mást mutatnak. Különösen Európában.
 
Ha csökken is az ár, akkor sem dőlhetünk hátra a karosszékünkben. Arra kell készülnünk, hogy tartósan magasak maradnak az olajárak. Magyarország még egyszer nem eshet abba a hibába, hogy Hegyeshalomnál megállíthatónak véli a kőolaj áremelkedés közvetlen és begyűrűző hatásait.

Gazdaság 

Jégre fel - itt a megoldás az olajgondokra
 
Az Egyesült Államok földrajzi társaságának felmérése szerint az Északi-sark mintegy 90 milliárd hordó érintetlen kőolaj-tartalékot, és háromszor ekkora, szintén teljesen érintetlen földgáz-tartalékot rejt. A sarkvidéki források a felmérés szerint a világ feltáratlan olajtartalékainak mintegy 13 százalékát, gáztartalékainak mindegy 30 százalékát adják, valamint hozzávetőlegesen 20 százalékban járulnak hozzá a feltáratlan és kitermeletlen folyékony gáztartalékokhoz - írta a BBC.

Gazdaság  

Támogatás a gazdaságok energiaellátásának megújuló energiaforrásokra való átváltásához
2008. 07. 22.
 
A mezőgazdasági célú biomassza-tüzelési rendszerekkel akár 40 százalékos költségmegtakarítás is elérhető, a szükséges eszközök beszerzéséhez az Új Magyarország vidékfejlesztési program keretében igényelhető támogatás.
 Gazdaság 
 
Újra csökkent az olaj ára
 
Szakértők szerint ennek az volt az oka, hogy pénteken több, a vártnál kedvezőbb amerikai makrogazdasági adat látott napvilágot, ami erősítette a dollárt az euróval és a jennel szemben. Árcsökkentő tényező volt az a jelentés is, miszerint júliusban növeli a termelését az OPEC.
Gazdaság – Hitelpiaci válság melléklet
 
Fő az optimizmus. J
Optimistábbak lettek az amerikaiak
 
Az újlakás-eladások viszont csökkentek.
Gazdaság – Hitelpiaci válság melléklet  
 
Ez még tegnapi, de ma teszem be.
 
Az év végéig 2,5 millió otthont árverezhetnek el
Az év második negyedévében kétszer több otthon került végrehajtás alá az USÁ-ban, mint egy évvel korábban.
Gazdaság – Hitelpiaci válság melléklet  
 
További 300 bank bedőlésére számítanak
Bár az év eleje óta számos elemző látni vélte a fényt az alagút végén, az elmúlt hetek eseményei mégis a hitelválság súlyosbodását és a lakáspiacok egyre nagyobb pangását vetítették előre.
 Otthon
  
Ezt már hallottuk egy párszor, de még sosem láttam senkit, aki komolyan is vette volna. Úgy látszik, itt az ideje. (Legalábbis azoknál a kütyüknél, amiknek nem árt többet a ki-be kapcsolás, mint a stand by üzemmód – így konzerválhatjuk őket arra az időre, amikor nem lesz pénzünk a bekapcsolásukra. J
 
A konnektorban hagyott mobiltöltőkkel évi kétmilliárd forintot pazarolunk el
 
A legelterjedtebb mobiltöltők üresjárati energiafogyasztása óránként 300 milliwattra - 1, 5 wattra tehető. Ez 1 millió ki nem húzott töltő esetében naponta körülbelül 24 millió watt. Évente tehát körülbelül 8760 millió watt vész kárba.
 
Ez a mennyiség 2 szélerőmű éves átlagos kapacitásának, vagy a paksi atomerőmű napi 5 órás teljesítőképességének felel meg. Mindez a 20-32 forintos energiaárral számolva évente közel kétmilliárd forintos pazarlást jelent.
 
A probléma ráadásul nem csak a mobiltöltők, hanem a televíziók, számítógépek, és egyéb háztartási eszközök esetében is fennáll. Az MDF ezért induló kampányában arra hívja fel a figyelmet: egyetlen mozdulattal rengeteget spórolhatunk saját háztartásunk és környezetünk számára.
Technológia
 
Lássuk, mi történik a gyakorlatban, és mit tudunk mi felhasználni a cél érdekében?
 
Karbonszálas műanyag tömegmodellekbe?
 
Az új technológiával tíz éven belül 40%-kal csökkenthető lenne az autók átlagos tömege.
 
A szálerősítésű műanyagok - különösen a karbon-aramid-műgyanta kompozitok - napjaink talán legjobb szerkezeti anyagai minden olyan területen, ahol könnyű, de erős alkatrészekre van szükség. Egyes iparágakban ,például az ürhajózásban, a repülőgép-gyártásban és a versenyautó-építésben szinte egyeduralkodóvá is vált az elmúlt bő húsz évben…
 Technológia
 
Kémfotón a Honda Prius-utánzata
 
A Honda a Toyotához képest csupán egy év késéssel, 1998-ban kezdett hibrid autót gyártani, de mégsem tudott olyan sikereket elérni ezen a téren, mint nagy vetélytársa.
 Technológia
 
Bemutatkozott a Lightning GT villany-sportkocsi
 
Londonban leleplezték a tökéletes elektromos álomautót: villámgyors, nagy távolság megtételére alkalmas, gyorsan feltölthető, és nem bocsát ki káros anyagokat. Talán túl jó is, hogy igaz legyen.
 Technológia
 
Év végén jön a kétmagos Atom
 
Késve, de olcsón jön az első kétmagos Atom, a 330-as, ami már lesz olyan gyors, mint egy kisebb Core 2-es.
 

Szólj hozzá!


A bejegyzés trackback címe:

https://terminus.blog.hu/api/trackback/id/tr4585371

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása