HTML

Utolsó kommentek

2008.07.17. 11:14 Zaphod Beeblerox

Zűrhajó

Szerkesztőségünkbe érkezett egy email. A levél írója azt állítja, hogy ő a galaxis exelnöke, űrhajójával földkörüli pályán kering és azért jött, hogy végignézze a Világ Végét. Mivel a levél tartalma a blog témájába vág, közzétesszük annak ellenére hogy stílusa jobbára minősíthetetlen.

Figyelem! A levél a nyugalom megzavarására garantáltan alkalmas! Gyenge idegzetűeknek, politikailag korrekteknek és kiskorúaknak nem ajánljuk.

A Szerk.

 

Földlakók!

Most aztán tényleg nagy szarban vagytok. Múltkor a vogonok úgy berúgtak, hogy nem találtak ide és nem tudták lerombolni a Földet. Most azt hiszitek, hogy megúsztátok, mi? Dehogy. Nagy többségetek hamarosan megdöglik, méghozzá elég csúnyán. Elmesélem miért.

Mint a legtöbb értelmes faj a galaxisban, ti is azt hiszitek, hogy nagyon okosak vagytok, mert feltaláltátok a mobiltelefont meg az Internetet. Nem nagy ügy, eddig szinte minden faj eljut néhány évvel a kihalás előtt. Nem hiszitek? A galaktikus könyvtár a Betelguse rendszerben ingyenesen látogatható, bárki megnézheti a leleteket. Ja, hogy még nem juttatok túl a primitív kémiai rakétahajtáson? Szopás.

Az egész úgy kezdődött, hogy úgy 200 éve az egyik ősötök ledugott egy csövet a földbe, mire víz helyett valami fekete trutymó jött fel. A gyengébbek kedvéért megjegyzem, hogy közismert nevén ez a fekete ragacs az OLAJ. Talalékony majomszármazékok lévén hamar rájöttetek, hogy ez a cucc döbbenetesen sok energiát tartalmaz és egy csomó mindent lehet belőle gyártani. Mivel alapvetően nagyon önző köcsögök vagytok, nem is gondoltatok arra, hogy esetleg az unokáknak, netán az ükunokáknak is hagyjatok belőle. Ehelyett arra használtátok a sok olajat, hogy ledózeroljátok az erdőket, lehalásszátok a tengereket, eltorlaszoljátok a folyókat, legyilkoljátok az állatokat és kibányásszátok a bolygó mélyéről a fémeket. Aztán a fémekből kezdetleges kerekes fémteknőket barkácsoltatok, amiket autóknak neveztetek el. Hülye név, mert nem is automata a szerkezet, annyi esze sincs mint egy Alpha Centauri gyártmányú felszolgálórobotnak. Mostanra láthatóan a legkedveltebb időtöltésetek az lett, hogy beborítjátok a bolygó jelentős részét olajos trutymóval kevert kőzuzalékkal, az így keletkezett kemény felszínen pedig tömegesen araszoltok nevetséges sebésseggel a fémteknőkben. És ezt civilizációnak meritek nevezni? Rajtatok röhögne a fél galaxis, ha tudnának rólatok. Szerencsétekre a Föld úgy viszonyul a galaktikus központhoz, mint New York Olaszliszkához, így aztán a galaktikus hírekbe annyi esélyetek van eljutni, mint Anettkának a Holdra.
No de, inkább visszakanyarodom az olajnak nevezett fekete trutymóhoz. Nagy gépeket is építettetek hogy még több kaját lehessen termelni és ne kelljen mindenkinek a földet túrni. De mit lehet ennyi kajával kezdeni? Kellett gyártani egy csomó új, kétlábú, csupasz majmot. Mikor  egy évszázaddal ezelőtt istenigazából elkezdtétek a trutymót használni, alig több mint 1 milliárd földlakó volt. Mostanra több mint 6 milliárd tolong mindenfelé az idióta fajtátokból és hát persze mindent tönkrebasztok amit csak lehet. A sok szar es szenny csak gyűlik a tengerekben meg a levegőben és ettől naponta kidöglik egy teljes faj.

Egy dologról azonban kurvára megfeledkeztetek. A bolygótok középpontja nem olajkrémmel van megtöltve, örökké nem fog folyni a fekete arany. Az olaj ugyanis úgy keletkezett, hogy amikor még az őseitek seggén szó szerint ott virított a tojáshéj, a sekély tengerek alján lerakódott sok-sok parányi döglött állat és növény. Ennek egy részét a mikroszkopikus dögevők nem tudták felzabálni és dús energiakomposzt (szén meg olaj meg gáz) lett belőle. Néhány szerencsétlen zugban megrekedt ez a sok rohadás. Ez többszázmillió év alatt zajlott le, amit persze úgysem tudtok felfogni -  maradjunk annyiban, hogy nagyon régen és nagyon hosszú idő alatt történt. Nektek azonban ezt a sok komposztot sikerült megtalálni és jó úton haladtok afelé hogy elégessétek az egészet.

Persze voltak sokan közületek is akik, mondták hogy nem lesz ennek jó vége. Ezeket kiröhögtétek. És még most is kiröhögitek őket többnyire, pedig jön a vég. A bolygó eljutott arra a pontra, amikor az olajnak a felét, vagy még többet már sikerült kiszivattyúzni. Nem látszik nagy problémának igaz? Hiszen a fele még hátravan. Az a baj, hogy először a jó nagy olajtartályokat találtátok meg és ezekből vagy 50 éve szívjátok az energiát. Ami még hátravan az mélyen van és eleve sokkal kisebbek a tartályok is. Ennek az a következménye, hogy mostantól évről évre egyre keveseb olajat lehet kiszívni. Ez azért is ciki, mert az egész gazdasági és pénzügyi rendszereteket arra építettétek hogy mindenből egyre többet és egyre jobbat kell gyártani. A Pilótakeksz bolygó híres Galaktikus Közgazdasági Egyetemén egyikőtök se tudná elvégezni az első fél évet. Kábé tegnaptól kezdve egyre kevesebb és kevesebb olajat fogtok tudni felhasználni és ebből szép nagy borulás lesz. Ha odafigyeltek egy kicsit, láthatjátok hogy már el is kezdődött. A legcsóróbbaknak már most annyi, nem jut se olaj, se kaja, se plazma tévé. Azt hiszitek drága a benzin meg a gáz? Ez még nagyon az eleje, sokkal de sokkal drágább lesz. És közben nemhogy fizetésemelést nem fogtok kapni, hanem örülhettek ha az egész cég nem megy csődbe.

És hogy mi lesz ebből? Jó nagy balhé az tuti. Többségetek soha nem fogja felfogni, hogy mi is történik valójában. Vezetőitek buzgón igyekeznek  másokra fogni a problémát, eszükbe se jut hogy meg lehetne mondani az igazat. Annyira megszokták hogy hazudnak, hogy nem tudnak már ezen változtatni. És különben is. Szerintem ők már régóta készülnek erre, miért osztanák meg veletek az információt? A tudás hatalom. Ráadásul rájöttek ők is, hogy túl sokan vagytok, ha pár milliárd éhendöglik az maga a főnyeremény. A túlélőknek marad elég kaja meg olaj is.

Sokan most biztos azt mondjátok, hogy sebaj majd jön az alternatív energia. Jönni jön, de úgy 50 év késéssel. Az a mocskos helyzet, hogy a szélkerék meg a napelem, meg a biodízel készítéséhez jelenleg olajat használtok. Semmit nem tudtok fuvarozni olaj nélkül. A bányagépek olajjal mennek. A műtrágyák gázból készülnek. A műanyagok olajból készülnek. Az erőművek nagy részét gázzal meg szénnel fűtik. Az alternatív energia arra se elég hogy égve tartsátok a villanyt. Tegye fel a kezét akinek otthon napelemről megy a világítás. ...  Senki? Na látjátok.
Megmondom őszintén mi lesz az alternatív energia: a két lábad meg a két kezed munkája. Szerencsés esetben lesz valami állatod ami segít. Szerencsétlen esetben te leszel az állat aki másoknak segít mint rabszolga.
 
Szóval a következő években elfelejthetitek az autótokat, a Plazma tévét meg a külföldi nyaralást. Egy nagy öröm lesz ezentúl az életben: még mindig tudsz szarni a segglukadon. Ha nem, akkor az azt jelenti hogy megpusztultál vagy hamarosan meg fogsz mert nincs mit zabálni.

Persze a galaktikus történelemkönyvekben nem ti vagytok az első eset, úgyhogy ne legyetek büszkék. Máshol is megtörtént már ugyanez. A Doretixus bolygón például úgy összevesztek azon, hogy ki ugrik le az utolsó hamburgerért a McDonicus étterembe, hogy nekiálltak a piros gombokat nyomkodni. Jó kis termonukláris buli volt, azóta a galaxis egyik kedvelt túristacélpontja, mivel ez az egyetlen bolygó, aminek a sötét oldala jobban világít mint a nap felé eső része.

Az Aldebaran 4 bolygó is hasonló sorsra jutott. Amint vége lett a fosszilis tüzelőanyagokkal szervezett dáridónak,  a lakosok nagy része éhenpusztult. Nem segített rajtuk az sem, hogy hazudós vezéreiket felhuzigálták a lámpavas helyi megfelelőjére. 500 évvel később a bolygó ma az első számú kőbaltagyártó a galaxisban.

Ezt nagyon elcsesztétek, pedig már a 70-es években is volt olajválság és sok okos ember már akkor megmondta, hogy nem lehet örökké csak növekedni meg szaporodni mert baj lesz. Itt a baj. És nem öt vagy tíz év múlva hanem most.

Most persze röhögtök, de már nem sokáig. A BULINAK hamarosan VÉGE. És hogy mit keresek én itt a magánűrhajómmal? Imádom a Világvége bulikat.

Zaphod Beeblerox
A Galaxis (ex)Elnöke

12 komment

Címkék: világhír


A bejegyzés trackback címe:

https://terminus.blog.hu/api/trackback/id/tr69572301

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Ficium 2008.07.21. 12:03:18

Nagyszerű írás!

hetero 2008.07.24. 13:31:26

Ez k. jó :)
hetero

Batka 2008.07.24. 14:06:19

Minden jót a blognak!
Hajrá! Bírjátok energiával, mert kell!
Ez az írás jó nyitás volt!
:)
Üdv,
Batka

muchensky 2008.07.24. 19:28:37

Hogy rögtön a lényegre térjek ;-)
ha "a Föld úgy viszonyul a galaktikus központhoz, mint New York Olaszliszkához", akkor ugye a galaktikus központ úgy viszonyul a Földhöz, mint Olaszliszka New Yorkhoz?

büszke földi 2008.07.25. 09:59:52

1. A leleteket nem a könyvtárban, hanem a múzeumban őrzik. Asszem az is ingyenes. 2. Az auto teljes neve automobile és nem automata. Tehát nem okos, csak élő erőforrás nélkül, "magától" megy. 3. A galaktikus hírekben már többször szerepelt a Föld, Anettka még egyszer sem járt a Holdon. 4. Nem azért gyártottuk a csupasz majmokat, mert túl sok élelmet gyártottunk, hanem azért gyártottunk sok élelmet, mert sokan lettünk. 5. A Doretixus bolygó minden oldala egyformán világít, nem a napja világítja a bolygót, hanem fordítva. 6. Esetleg, Elnököm, nem lehetne megfontolni a galaktikus segítségnyújtást? Hogy nektek mi érdeketek fűződne hozzá? Nem tudom, a részleteket ki lehetne később is dolgozni, csak mint ötlet sem merült fel? 7. Állítólag egy sivatag mélyén már elkészült néhány reaktor korai prototípusa az űrjárgányaitok alapján. Ha igaz a hír, talán korai volt a kárörömöd és a nagy mellényed. Ezen információ tudatában sem lennél hajlandó a kooperációra?

Batka 2008.07.25. 10:55:12

büszke földi 2008.07.25. 09:59:52

1. egész pontosan aut-o-mata...

4. a csupasz majmok gyártása új lendületet fog venni a kurva unalmas és sötét estéken, a tévé utáni világban...

:)
Üdv,
B.atka

proteus 2008.07.25. 11:20:42

Büszke földi: Gondolom az exelnök is magyar (végtére is magyarok mindenhol vannak...) és inkább csak röhög a markában, hiszen dögöljön meg a szomszédé is! ;)

Zaphod Beeblerox 2008.07.25. 17:21:25

Ide nem er el a galaktikus hirhalozat! Hol hallottal te galaktikus hireket, foldlako? Csak azert mert Douglas Adams megirta a konyveit (a velem toltott kalandjairol igen, o Arthur Dent), az meg nem galaktikus hir. Mellesleg Doug nem halt meg, orbitalis palyarol nezzuk a show-t. Itt van velem meg George Carlin es Kurt Vonnegut is, jol mulatunk.

Leletek - te mar jartal ott? Akkor meseld el mi van az elocsarnokban.
Galaktikus segitsegnyujtas? Csupasz majmoknak? Ilyen programmal sajnos nem lehet valasztast nyerni. A legjobb fejeket megmentem, tobbet nem tudok segiteni.
Azert ne csuggedjetek! Barmilyen szar is a helyzet odalenn, gondoljatok arra, milyen jol mulatok en idefent.

Zaphod Beeblerox 2008.07.25. 17:23:14

Es persze termeszetesen nemcsak magyarul tudok, hanem barmelyik foldi nyelven. Megtanultam 1 nap alatt. Irok mashova is, de az igazsagot inkabb csak itt talalom ki, nem hianyzik hogy a Pentagon nekialljon keresgelni. Nem mintha felnek, de kenyelmesebb ha nem kell figyelni a baromarcuakra itt a zurben.

büszke földi 2008.07.28. 15:42:38

Szerencsére a kozmoszban sokféle népség előfordul, nem mindenki olyan pökhendi, mint az Exelnök. Ők meséltek a múzeumról is. Hehe, nincs is a múzeumnak előcsarnoka, most mondják, nagyon vicces vagy. A hírekben meg egy időben rendszeresen szerepelt a Föld, előbb mint mikrobiológiai kisérletek vonzó helyszíne, aztán meg mint az egyik faj lehetséges szövetségese. Lehet, hogy egyeseknek ez mégis nyerő stratégia lesz az Elnökségért. Ne becsüld alá a szürkéket, sok civilizáció áll mellettük.

Intuitiv · http://agyszulemeny.blogspot.com/ 2008.08.18. 09:12:06

Jajj, nagyon jó írás :). Halálra röhögtem magam. Persze ha belegondolok talán nem is annyira vicces, mert eléggé közel jár az igazsághoz...