HTML

Utolsó kommentek

2008.08.19. 19:12 AoL

Magyar Vándor - 2008. augusztus 17-19.

Dícséret illeti az olvasókat: olyan szorgalmasak voltatok az elmúlt napokban, hogy alig hagytatok nekem munkát. Csak így tovább! :)
Nézzük, mi maradt ki - kis színes a magyar sajtóból:
 
Gazdaság

Nocsak-nocsak – az energiárak csökkentése érdekében a szlovák miniszterelnök visszaállamosítással fenyegeti a – főként külföldi érdekeltségű - energiaszolgáltatókat:

 

Fico államosítással fenyegeti az energiaszolgáltatókat

 

A kormány kész szélsőséges lépésekre, köztük akár az alkotmány értelmében végrehajtott kisajátításra is, ha az energetikai monopóliumok az áraik megállapítása során nem vennék figyelembe a lakosság vásárlóerejét - nyilatkozta Robert Fico miniszterelnök a SITA hírügynökségnek. 

Mint a pozsonyi Új Szó idézte: "Időnként elveszítjük a türelmünket. Szeretném emlékeztetni az energetikai monopóliumok valamennyi idegen tulajdonosát, hogy létezik az alkotmány 20. cikkelye, amely kimondja, hogy a köz érdekében a vagyontárgy kisajátítható. Ha folytatják azt a politikát - s most nemcsak az Enelre gondolok, hanem az energetikai monopóliumok külföldi tulajdonosainak hozzáállására is -, amely politika alapjában véve az állam politikája ellen, az állam és az emberek érdekeivel szemben megy, vagyis a közérdek ellen való, nem szégyenkezünk majd, és a jövőt illetően ilyen szélsőséges eszközöket is használni fogunk."

 

komment

Címkék: hazai világhír


A bejegyzés trackback címe:

https://terminus.blog.hu/api/trackback/id/tr2623572
süti beállítások módosítása